Субаро помете 18-годишно момиче, Тойота блъсна 78-годишен мъж, и още 24 катастрофи в пернишко след падналия сняг

2 тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия са станали в Пернишко след вчерашния снеговалеж.

Възрастен мъж и момиче са пострадали, без опасност за живота.

Около 13, 50 ч. бил подаден сигнал за катастрофа на ул. „Ю. Гагарин“ , в района на пернишкия  кв. „Хумни дол“. Полицаи установили, че лек автомобил Субаро „Легаси“, управляван от И.П./44 г./ е блъснал пресичащо пътното платно 18-годишно момиче. Девойката е прегледана в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник, където е установено съмнение за спукана кост на коленна става. Освободена е за домашно лечение. Шофьорът е тестван за алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Около 4 часа по-късно, на ул. „Стара планина“ в областния център бил блъснат 78-годишен мъж. Възрастният бил пометен от „Тойота РАВ 4“, управляван от 20-годишният Н.П. От удара пенсионерът е с охлузни рани по лицето и съмнение за фрактура на опашна кост. Алкохолната проба на водача на колата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

24 леки пътнотранспортни произшествия са регистрирани в региона през вчерашния ден. При тях няма пострадали хора, нанесени са материални щети на автомобилите.

От „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник съветват водачите на моторни превозни средства да шофират само след като се убедят, че автомобилите им са готови за зимни условия. Да не се предприемат рисковани маневри на пътя и да се спазва по-голяма дистанция между автомобилите. Пешеходците да се движат само по тротоарите и да бъдат по възможност със светлоотразителни дрехи. Да пресичат пътните платна на пешеходни пътеки и при зелен сигнал на светофарните уредби.

На 7 сигнала за паднали дървета са реагирали служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник. Огнеборците са рязали клони, застрашаващи живота и здравето на хората в пернишкия кв. „Твърди ливади“, на ул. „Кракра“ и в с. Дивотино.

Няма пострадали хора и нанесени материални щети на автомобили и сгради.