Мащабен форум „С любов към децата“ се провежда в Перник

„За мен е чест да бъда домакин на толкова специален форум на Световната организация по предучилищно образование, под надслов „Заедно с любов към децата“, с тези думи кметът на Перник Вяра Церовска даде старт на мащабната среща, която се провежда в Двореца на културата.
Организатор на събитието е Общината , Регионален комитет ОМЕП и Детска градина №11 „Знаме на мира“ . То е посветен на 135 години от създаването на първата детска градина в България, 70 години от учредяването на Световната организация по предучилищно образование /ОМЕП/ и 88 години от обявяването на Перник за град .
„За Перник това е един форум, на който можем да благодарим на директорите и учителите, които всеотдайно се трудят, затова децата ни да получат обич и уважение. Да получат добро образование, самочувствие и приятелство в детските градини. Много е важно , че тази организация , създадена преди 70 години, със статут на консултативен съвет към ЮНЕСКО и ООН, има изградена такава и в Перник от 2000-та година. Тази организация има комитети в 73 страни и ние сме част от тях. Това изразява нашето отношение към децата. Желая ви успешна конференция , нови идеи, креативност и творчество , за да направим децата на Перник по-усмихнати и по-щастливи“, сподели още пред участниците кметът Вяра Церовска и приветства малките таланти от ДГ „Родолюбче“ , които зарадваха всички с невероятните си изпълнения.
На форума присъства още зам.-кметът Севделина Ковачева, областният управител Ирена Соколова , Ваня Трайкова – държавен експерт дирекция “Съдържание на предучилищното и училищното образование“ към МОН, Ваня Коконова – началник РУО Перник, кмет на кв. „Изток“ Емил Костадинов, проф. Елена Русинова – председател на БНК-ОЕМП София, доц. Розалина Енгелс –секретар на БНК – ОЕМП София, представители на институции и директори на градини и учители.
Настоящият форум е чудесна възможност да бъде направена равносметка на извършеното до тук и участниците да се запознаят с новите постижения в предучилищната педагогика, необходи в практическата и преподавателска работа.
Целта е да се привлече вниманието на обществеността и да се дискутират теми и въпроси, които пряко засягат предучилищното образование .
Председател на Регионалния комитет в Перник е Антония Чернева, а координатор Галина Тонева.