Само на 6 години, а вече „златно момиче“ на Перник!

6-годишна грация донесе златен медал за Перник. Сиана Борисова е една от младите надежди на пернишкия спортен клуб по художестевна гимнастика „Виктория“. Макар и малка, Сиана вече има зад гърба си много отличия, като преобладават първите места. Поредното признание за пернишката гимнастичка е от провелия се в зала „Арена Армеец“ Международен турнир Купа Локомотив и приз Иляна Раева.

Малката Сиана е завоювала първото място сред жестока конкуренция от над 500 деца от почти цяла Европа. Имало е състезатели то Русия, Казакстан, Босна и Херцеговина, Белгия, Ирландия и др., разказва треньорката на Сиана – Виктория Велинова пред телевизия Кракра.

„Където и да сме отишли на всички състезания Сиана прави впечатление на всички специалисти. Тя е страшно гъвка, упорита и много добре се справя за възрастта си.“, казва Виктория Велинова.

Малката Сиана мечтае когато порасне да стане едно от „златните момичета“ на България. Най-обича да танцува с топка.

Според треньорката на клуба, за да станеш шампион ти трябва дарба, но най-вече постоянство. В кариерата си тя има примери за деца, които не са много гъвкави, но с постоянство постигат завидни резултати, дори повече и от онези, които имат повече физически дадености.

За Сиана тя казва, че притежава и двете и я очаква голямо бъдеще, ако продължи да се развива в същия дух.