Готови ли сте да празнувате? Пълна и подробна програма за Деня на град Перник

Пълната програма за празника на Перник- 19 октомври! Подробности за значимите събития
И тази година празникът на Перник – 19 октомври ще бъде изпъстрен с различни събития. В програмата са включени забавления за всички възрасти. Денят е изпълнен с концерти, изложби, музикални прояви, забавни игри и много  изненади.
08.00 ч.
Храм „Св. Ив. Рилски”
Света литургия в чест и памет на Св. Иван Рилски
На този ден Българската православна църква почита и паметта на Св. Йоан Кръстител Рилски Чудотворец –закрилник на всички българи и покровител на нашия град. Затова честванията ще започнат от сутринта със Света литургия.
След литургията ще бъде открита реновираната детска градина „Изворче“. Това е първият ремонт, откакто е построено детското заведение през 1962 г. Конструкцията на сградата вече е усилена, подменени са техническите инсталации /отоплителна, електро и ВиК/. Сградата е санирана и с подменена дограма. Дворното пространство е обновено – с нова настилка, площадки, кътове за децата със съоръжения и пясъчник.Строително-монтажните дейности се реализират по оперативната програма „Региони в растеж“.
10.50 ч. ПРАЗНИЧНО ДЕФИЛЕ
пл.“Св.Иван Рилски“- пл. “Кракра“
В него ще вземат участие училищата, носещи името на покровителя на Перник Св .Иван Рилски
11.00 ч. Пл. „Кракра”
Официално откриване на празника
• Ритуал за издигане на националния флаг
• Празнично слово на кмета на Община Перник
• Връчване на наградите „Перник“ 2017 за принос в областта на здравеопазването, социалната дейност, образованието, културата, медиите и бизнеса.
• Обявяване на почетния гражданин на Перник
• Концерт на АНПТ „Граовска младост“
12.00 ч.
Естрада в Градския парк
Програма за деца
12.30 ч.
Галерия „Л. Гайдаров”
Юбилейна изложба живопис „50 години творчество“ на нашия талантлив, прекрасен и обичан художник Дончо Захариев.
13.00– Пл. „Кракра“
„Арт“ – концерт на млади таланти
15.00 ч.
Регионален исторически музей Перник ще отвори врати за изложбата под мотото „26 Пернишки пехотен полк“. Експозицията е по повод 100 г. от Първата световна война“
16.00 ч.– Пл. „Кракра“
За втора поредна година Перник ще събере на едно място фолклорни състави от България, Румъния и Украйна. В концерта ще се включат и славеите на народната музика Ива Давидова и Сорина Богомилова.
17.00 часа – Изложбена зала – РИМ Перник
Почитателите на класическата музика ще имат възможността да се насладят на великолепен концерт на Камерен оркестър „Орфей“ с диригент Райчо Христов, под мотото „Хоризонти“.
19 -22 часа Пл. „Кракра“
Празникът ще завърши с уникални изпълнения на обичаните от младите хора Криско и Тита. За феновете на рок музиката ще пее и младата  перничанката Николета Станойкова , популярна с блестящото си представяне в “Гласът на България” и “Х Фактор“. Хитови и емоционални песни ще изпеят и любимците на всички времена музикантите от група „Сигнал“. Разбира се, че финалът на вечерта ще бъде поставен с празнична заря, която ще изпъстри небето над Перник.