Крими хронка в Перник: Пари и бижута откраднати от апартамент, 32-годишен с досие спипан с наркотици, трима пияни зад волана

Пари  и бижута са откраднати от апартамент  в Перник.

В имота на ул. „Света Петка“ било проникнато чрез отключване на входната врата. По данни на потърпевшите са им отнети  противозаконно около 1000 лева и два златни пръстена. Живеещите отсъствали през почивните дни. На 27 август (неделя) вечерта  прибирайки в дома си, установили че вратата на жилището им е отключена и   от  там липсват парични средства и накити.

Започнато е досъдебно производство и работата  по случая продължава.

          32-годишен криминално проявен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.

В петък, криминалисти от Второ РУ проверили лек автомобил БМВ, управляван  от 32-годишният К. С. от областния град. Това се случило до жилищен блок на ул. „Лом“ в квартал “ Изток“. В автомобила била открита бяла субстанция, която усъмнила полицаите и те й направили наркотест. Подозренията им се потвърдили. Оказало се, че веществото е амфетамин.  К.С. е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Справка в полицейския регистър сочи, че задържаният е познат на органите на реда с незаконно притежание на наркотични вещества, шофиране на автомобил в срока на административно наказание и използване на нерегистрирано МПС.

Започнато е досъдебно производство.

 58-годишен батановчанин е шофирал автомобила след употреба на алкохол.

Около 08,10 ч. сутринта на 25 август, в района на село Червена могила, община Радомир бил проверен лек автомобил „Нисан Микра“, управляван от М. Й./58 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 28 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.  

53-годишен  мъж ще отговаря за управление на автомобил в нетрезво състояние.

В събота на обяд, в района на друго радомирско село – Кошарите, патрулен екип на РУ Радомир спрял за проверка лек автомобил “Опел Астра“ с пернишка регистрация. Установено било, че водачът му   – И. Г. /53 г./ от гр. Радомир управлява превозното “ с пернишка регистрация средство с 2,38 промила алкохол в кръвта. Взета му кръвна проба и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

20-годишен младеж от град Койнаре също е задържан от органите на реда за шофиране в нетрезво състояние.
К.М. бил проверен в неделя, около 01,10 ч., в пернишкия квартал  „ Хумни дол“. Униформените служители установили, че шофира  лек автомобил „Сеат Толедо“  с пернишка регистрация под въздействието на алкохол – 1,84 промила. Младият мъж отказал кръвна проба.

Работата по документиране на трите случая продължава.