Ето ги „глухонемите“ измамници, които обират перничани! СНИМКИ

Снимка: Iveta Angelova

Ето това са мнимите глухонеми, които ни събират парите в Перник от няколко дни. Плъзнали са навсякъде – в хипермаркети, заведения, на площада…

Снимките са направени и качени във Фейсбук от Iveta Angelova.

Снимка: Iveta Angelova

„ВНИМАНИЕ! Тези двете са измамници. Представят се за глухонеми, показват фалшив документ и искат пари от хората. Като тръгнах да ги снимам избягаха. Даже едната хвърли камък по мен. Подадох сигнал. Казаха, че са запознати със случая. В мрежата има доста статии, в които пише, че са румънски измамници.
Моля, разкажете на всички ваши познати да не се подвеждат и да не им дават пари. СПОДЕЛЯЙТЕ“, написа перничанката.

Снимка: Iveta Angelova

Само преди два дни в ZaPernik.com писахме за друга перничанка измамена в „Лидл“, но от мъж, също представящ се за глухоням. 

Междувременно от пернишката полиция призоваха за бдителност и всеки, който е станал жертва на измама да се обади на тел 112, за да може измамниците да бъдат по-бързо заловени.

Как действат измамниците: Обикновено обикалят хипермаркетите в областния град, представят се за глухонеми и предлагат бланка за дарение на парични средства, на която има логото на Европейския съюз. Дават и химикал, с който гражданите полагат своя подпис под дарената сума. Понякога парите които искат са нанесени на бланката, а в други случай не. Обикновено гражданите даряват малки суми, но има и такива, които са давали по 10 лева.

От полицията умоляват хората, които са станали жертва на подобна измама да се обадят на тел. 112  или в най-близкото районно управление на МВР. Съдействието би помогнало за залавянето на изманците.