Полицията: Внимание! Нов вид измама се извършва в Перник

Преди два дни ZaPernik.com гръмна новината: Внимавайте, перничани! Мним глухоням събира дарения по хипермаркетите . Предупредихме многобройните си читатели за измамата. Днес от пресцентъра на МВР Перник обявиха официално, че измамата е факт и предупредиха перничани да внимават.

Ето какво казват от МВР:

В ОДМВР – Перник е получена информация, че граждани са станали жертва на измама от хора, представящи се за членове на Съюза на глухонемите.

Как действат измамниците: Обикновено обикалят хипермаркетите в областния град, представят се за глухонеми и предлагат бланка за дарение на парични средства, на която има логото на Европейския съюз. Дават и химикал, с който гражданите полагат своя подпис под дарената сума. Понякога парите които искат са нанесени на бланката, а в други случай не. Обикновено гражданите даряват малки суми, но има и такива, които са давали по 10 лева.

От полицията умоляват хората, които са станали жертва на подобна измама да се обадят на тел. 112  или в най-близкото районно управление на МВР. Съдействието би помогнало за залавянето на изманците.