Страшен екшън в града! Пернишкият депутат Станката прекъсна почивката си и ПРОВЕРИ лично „наследството“, което скандалната частна детска градина на ГЕРБ-ерката Румяна Гьорева оставя на пернишките деца! Разкритията му са шокиращи!

На 7 август парапет има, на 22 август парапет в детска градина "Пролет" вече няма, установи народният представител от БСП Станислав Владимиров, който не вярва на сълзите на общинската съветничка от ГЕРБ Румяна Гьорева, че ще дари луксозните си ремонти от частната градина на Общината и направи извънредна проверка на място.

Седмици след като закри частната си детска градина под обществения натиск на цяла България, общинската съветничка от ГЕРБ Перник Румяна Гьорева обеща, че ще дари на Общината подобренията, които е направила в сградата на общинската детската градина, в която се помещаваше.

„Към момента съм сменила дограмата на двата етажа, които са ми предоставени под наем. Сменила съм водопроводни части, възли. Боядисала съм общи части, които се ползват и от едната и от другата детска градина. Бях в процес на поръчка на ламиниран паркет, които съм отказала към този момент. Бях поръчала мебели за помещението за игра и легла за децата. Всичко това оставям на Общината. Кредитът ще си го покривам, като си намеря още една, две работи. Той си е мой“, каза в интервю 8 август 2017г. общинската съветничка Румяна Гьорева.

Румяна Гьорева

Народният представител Станислав Владимиров – Станката от БСП обаче не вярва на сълзи. Въпреки, че депутатите са във ваканция, той не спира да работи в региона си. Вчера отиде  до детската градина, за да види „наследството, което частната градина „Бедни и Богати“ както стана известна сред перничани остава на Общината.

„Още преди да вляза в сградата на градина изпадам в шок. Парапетът на стълбите, който го имаше преди десетина дни, днес го няма“, казва депутатът и продължава:

„Родителите на деца от детската градина ми споделят, че изчезва имущество“.

„Катинарът на външната врата също изчезнал. Бравите ги няма. Стърчат пирони“.

„Мърсотията е голяма“.

„На мястото, където имало поточно бойлечре вече няма нищо. Бойлерът го няма, дори тръбите, които са го свързвали също са изчезнали.

„Големият бойлер е местен от държавната в частната част, случват се много странни неща“.

„Родителите се чудят тече ли процес на отдаряване или върлува обикновена безстопанственост“.

Вижте луксозното наследство от частната детска градина в Перник:

Рекламни илюзии

Когато в медиите на Перник /с изключение на zaPernik.com/,  бе пуснато рекламно съобщение за новата частна детска градина в Перник, даже и в държавната БТА, се казваше дословно:

Първа частна детска градина в Перник отваря врати на 1-ви септември. Новото детско заведение се помещава в сградата на ДГ ”Пролет” в кв.”Ралица”. То е ремонтирано основно,  като са подменени ВиК и ел.инсталациите. Новите санитарни възли са съобразени с възрастовите групи на малчуганите, които ще посещават детската градина.

Беше споделена и тази рекламна снимка:

ZaPernik.com продължава да следи случая. Къде отиде парапета? Какво е реалното наследство от частната детска градина? Как и къде ще учат децата на държавната детска градина, предстои да видим.