Пернишки депутати подариха със собствени средства люшки и катерушки за децата на Сопица, обещаха нови футболни врати

Село Сопица се сдоби с нова детска площадка. Парите за съоръжениeто са осигурени от народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, председателят на ОбС на БСП – Брезник Венета Петрова и Румен Евлогиев –организационен секретар на ОбС на БСП – Перник.

„Обещахме ви, че няма да идваме при вас само на избори и по молба на жители на селото осигурихме парите за това съоръжение, за да могат децата да играят, когато са тук. В най-скоро време с колегата Любомир Бонев ще дарим и футболни врати, които да заменят дървените, на които се играе сега.“

Това каза народният представител Станислав Владимиров пред събралите се жители на селото. Председателят на БСП – Брезник Венета Петрова благодари за бързата реакция след молбата на жителите на Сопица и добави, че местната власт също трябва да започне да откликва на желанията на хората в малката община.  

Жителите на селото споделиха пред народните представители, че от много време се лутат по институциите, за да бъдат поставени в населеното място легнали полицаи, но това така и не се е случило. Те ги помолиха да съдействат и за решаването на този проблем, защото по думите им много от шофьорите преминават през центъра на селото с висока скорост и това е предпоставка за инциденти. От своя страна Владимиров и Бонев се ангажираха да изпратят писмо до ОДМВР – Перник.