Младежи отиват на съд за крадена кола. Дивотинец остана без кросов мотор, владаец краде храна от пернишки хипермаркет

Двама 18-годишни застават пред Темида за кражба

Деянието е извършено в края на месец януари и началото на месец февруари тази година в условията на продължавано престъпление. 18-годишните И.А. и Е.Е. откраднали лек автомобил „Сузуки Самурай“, собственост на перничанин. Колата била изоставена от двамата в с. Големо Бучино, като от нея липсвали музикалната уредба, контактния ключ и ключодържател. Разследващите установили, че по-късно двамата запалили и унищожили двата талона на сузукито, полицата на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и талона за годишен технически преглед. И. А. е криминално проявен, познат с унищожаване и повреждане. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“.

Привлечени са като обвиняеми и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Мотоциклет е откраднат от пернишкото с. Дивотино

Сигналът в полицията е подаден вчера, около 08, 20 на тел. 112. 24-годишен местен жител се оплакала, че е разбитата входната врата на гаража му и е отнет кросов мотор марка „Хонда“ без регистрационни табели. Моторното превозно средство е обявено за общодържавно издирване. Служители на Първо РУ – Перник продължават работа по случая.

Образувано е досъдебно производство.

Влададец е задържан в момент на кражба от хипермаркет

Вчера, в ОДМВР – Перник бил подаден сигнал от охраната на голям магазин в областния град, че след касова зона са задържали мъж, откраднал хранителни продукти. Пристигналите на място полицаи идентифицирали 44-годишният К.С. от софийското с. Владая. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство.

Перничанка ще бъде съдена за притежаване на контрабандни цигари

В края на месец май тази година, служители от Първо РУ – Перник провели специализирана полицейска операция. При претърсване на гараж в пернишкия кв. „Рудничар“, собственост на 55-годишната С.Б. били намерени цигари без бандерол от различни марки. Спецполицаите конфискували над 1 600 къса с невнесен акциз 325 лева. С.Б. е привлечена като обвиняема и действията на разследващите продължават.