Перничанка: Кучета нападнаха баща ми при гарата в Перник, „стопанинът“: Тръгвай, тръгвай, че да не пусна и другите!

Здравейте, пиша Ви, защото не знам към какъв тип институция да се обърна и кой би могъл да съдейства в следната настъпила неприятна ситуация, пише до читателите на ZaPernik.com Теодора Пашина:

„На 15.08.2017г. баща ми, който тръгнал за работа сутринта в упоменатият ден е бил нахапан и в риск за живота си от три кучета. Случката се е разиграла между Начална автобусна спирка на градския транспорт и гарата. Има пролука, през която може да се мине и да се избегне връщането до подлеза. Пределно е ясно, че това не е място за пешеходци, но в никакъв случай не е място и за развъждане на кучета убийци. Въпросните животни биват стопанисвани от човек, който обитава стара ЖП постройка в района. Баща ми е минал от там за да стигне по-бързо до работа, като две от кучетата са скочили върху него (той е успял да ги отбие), а третото е захапало крака му, където той има и разкъсни рани. Въпросният „стопанин“ е присъствал на инцидента, като баща ми го е повикал за помощ. Отговорът му е бил : „Тръгвай, тръгвай, че да не пусна и другите!“. Това се случва в 6:30 сутринта. Баща ми веднага звъни на 112 и след като обяснява случая, диспечърката с невъзмутим глас го пита: „Имате ли свидетели?“. Не, няма свидетели, но има разкъсна рана и много стрес. Благодарение единствено на собствените си адекватни действия в момента на злополуката той е жив. Следващото му действие е било да звънне на кварталният полицай, който отговаря за района на гарата. Дамата му е отговорила, че в момента е много заета и трябва да отнесе жалбата си към районното. В районното, обаче, искат свидетели… Медицинските документи и показанията му съвсем не са им достатъчни.

Пиша Ви не, защото аз и семейството ми търсим някакви облаги, а защото утре потърпевш може да е някое дете или възрастен човек, който няма да успее да защити живота си. Ако тези зверове живеят там и биват възпитавани от „стопанина“ си да нападат хора, утре могат да излязат на улицата и да хапят на ред. Надявам се да има начин да се даде гласност на случая и някой да вземе мерки за предотвратяване на следващ инцидент.“