Първа копка! Започна строежа на нов затворен квартал до „Кауфланд“ Изток – СНИМКИ

Първата копка на най-новия жилищен комплекс от затворен тип в Перник вече е факт. Бъдещото архитектурно бижу ще се намира в местността „Ладовица“, в кв. „Изток“. На официалния старт на първия етап от изграждането на комплекса присъства кметът Вяра Церовска и зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и секретарят на Общината Радослава Манова.
„Жилищният комплекс ще е разположен на терен от 8 декара и ще се изгради на четири етапа. Сега започваме първия етап, сграда 1, секция В и Г, с разгъната площ 3 829 кв. м. В двете секции ще има общо 30 апартамента и догодина по това време трябва да имат акт 16 “, сподели Мирослав Милоров – управител на фирмата изпълнител – „Виена Билдинг Груп“ ООД. В рамките на проекта ще бъде изградена и изцяло нова инфраструктура.
„От другата седмица започваме да правим пътната връзка, нов битов канал, дъждовен канал, нов водопровод, асфалтови настилки, тротоари и озеленяване“, уточни Милоров.
Инфраструктурата ще обхваща 683 линейни метра. Тя също е разделена на няколко етапа, първият обхваща 385 линейни метра, на стойност 350 хил . лв. , заедно с втория и третия сумата е около 700 000 лв.
Кметът Вяра Церовска посочи, че това е първата инвестиция от подобен вид и пожела още повече да се работи в тази насока.
„Това е много красив района и се надявам да стане един забележителен комплекс. Фирмата ще започне с изграждането на водопровод, канализация, паркоместа и улици. Надявам се жилищата да бъдат много красиви и да задоволят нуждите на много перничани и хора, които искат да живеят тук. Радвам се, че това се случва в нашия град , защото крайно време е да се оценят неговите предимствата – близостта до София, спокойствието и наличието на една добра инфраструктура“, коментира Вяра Церовска.
Комплексът ще се състои от 4 секции и ще разполага със 120 апартамента и трябва да приключи в рамките на две години. Общата сума за изграждането на 4-те сгради ще бъде на стойност 7 млн. евро.