НОВО В ПЕРНИК! Изцяло ремонтиран е физкултурният салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в пернишкото село Драгичево. Лошата настилка и недобрите условия за спортуване са вече в миналото.Новата придобивка радва не само учениците, но и техните учители!

Изцяло ремонтиран е физкултурният салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в пернишкото село Драгичево. Лошата настилка и недобрите условия за спортуване са вече в миналото.Новата придобивка радва не само учениците, но и техните учители.

Ремонтът на спортното съоръжение излиза близо 11 000 лв. , положена е специална винилова настилка, както и цокъл и первази.

Салонът, който не е използван повече от 17 години, вече е едно от любимите места на възпитаниците на учебното заведение. Днес той беше посетен и от кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева.
Кметът на селото Виктор Викторов и директорът на училището Диана Иванова изказаха специална благодарност на общинското ръководство за оказаното съдействие. Те споделиха, че ще има официално откриване на съоръжението, на което ще присъстват известни личности в областта на спорта.
„Все още се мислят варианти за отопление през зимата, както се предвижда и ремонт на покрива. Важно е децата да са щастливи, защото могат да спортуват при едни отлични условия“, сподели кметът на селото.
„В момента в учебното заведение се обучават 110 ученици от първи до осми клас, очакваме и 20 нови първолаци тази есен, което за нашето село е едно добро постижение“, сподели директорът Диана Иванова.
 

Be the first to comment

Leave a Reply