74-годишен перничанин е загиналият при катастрофата на Великден. 21-годишно момиче, возеща се при шофьора- джигит е с два счупени крака и контузия на бял дроб. На 23-годишният убиец с Голф-а му няма нищо. Но за сметка на това има досие….

Мъжът, който загина на място при катастрофа по Великден е на 74 години. 21-годишно момиче, возеща се при шофьора- джигит е с два счупени крака и контузия на бял дроб. На 23-годишният убиец му няма нищо. Но за сметка на това има досие….

Инцидентът е станал на вътрешноградската магистрала, в района на бившия „Винпром“. На 15 април, около 15, 45 ч. се сблъскали два леки автомобила –  „Фолксваген голф“, шофиран от 23-годишният В.В. и „Фолксваген пасат“, шофиран от 74-годишен мъж от областния град. Първият автомобил се движел посока центъра, а втория трябвало да направи завой наляво, идвайки от Перник. В резултат на удара е загинал шофьора на пасата. 23-годишният В.В. и спътничката му, момиче на 21 години са закарани в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник, където им е оказана първа долекарска помощ. Младежът е без сериозни наранявания, а девойката е настанена в столично лечебно заведение със счупени два крака и контузия на бял дроб, без опасност за живота.

На В.В. е взета кръвна проба за алкохол. До момента са му издадени 35 наказателни постановления за различни нарушения на пътното движение, като преобладават без документи и обезопасителни колани. На 28 март му е отнета книжката за неплатени глоби, като в същия ден е заплатил всичко и му е върната.

Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.  

Повече за случая и видео можете да си припомните ТУК

През почивните дни полицаите се засекли общо 8 пияни шофьори на пътя.

8 бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати през почивните дни в региона.

Един водач е привлечен като обвиняем за същото деяние.

8 бързи производства за управление на автомобили под въздействието на алкохол над 1, 2 промила са започнати през почивните дни. Още два случая са регистрирани под 1, 2 промила. Всички нарушения са констатиран в областния град, само едно в гр. Радомир. От 1, 21 до 2, 71 промила алкохол в кръвта на шофьорите са отчетени при изпробването им с техническо средство. Две са  санкционираните жени,  а останалите мъже. Трима са отказали кръвни проби за химичен анали. Всички са били задържани за 24 часа с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.

41-годишен застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 10 април, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Фолксваген шаран“, управляван от 41-годишният Г.Х. от пернишкото с. Кладница. Алкохолната му проба се оказала над 1, 2 промила. Химическият анализ на кръвната му проба показал 1, 33 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

 

Be the first to comment

Leave a Reply