Дъщеря на скандална лихварка стана Номер 1 на балкански хип-хоп турнир в Перник! Събра очите на всички като танцува със счупена ръка като холивудска звезда

 Дъщерята на скандалната лихварка от дупнишкото село Червен Брег Валентина Фролошка – 13 –годишната Радис Щръклева,  спечели първо място на 3-ти балкански олимпийски фестивал по модерни танци в Перник със счупена ръка. Дупничанката шашнала журито и публиката, монополизирала вниманието на над 40 конкурентни отбора от над 10 страни, участници в олимпиадата като хвърли шината и танцува по-красиво от холивудска звезда.Това съобщи приятелка на семейството и разказа удивителни подробности за изключителният талант и посвещение на Радис, пише вестник Вяра.

Майка й е скандалната лихварка Валентина Фролошка. След ефективно лишаване от свобода на майката  през 2010 г. детето остава да живее с баба си, Йорданка в село Червен брег.  Когато е на 8 гадинки баба й я премества да учи в СУ „Свети Паисий Хилендарски” в Дупница и в края на месец септември момичето е проявило желание да тренира брейк и хип- хоп танци. Бабата била против това и детето се е записало в мажоретния състав в училището. Един ден те са имали концерт и бабата дошла да гледа представянето на внучката си. Но в програмата били и групата по брейк и хип- хоп танци Dance Machine.”- разказа съседка на семейството, пожелала името и да не се цитира и добави: „На бабата толкова много й харесали танците, че се съгласила да я запише на този вид танци. Всеки ден детето пътува от селото до Дупница с толкова голямо желание да научи нови и нови неща.

 До днешна дата за Радис танците са и в кръвта. Обожава ги. Без тях не може. Треньора и Александър Димитров след време и дава възможността да води малките „Денс Машинки”, за да може те да научат това,  дето знае тя и тя да се научи да преподава на малките, защото мечтата й е да има нейна собствена група. На 24 март тази година са дошли треньори от Перник да видят групата, но при танцуването Радис се е отличила с талант, хъс и желание за още и още танци. След тренировката треньорът от Перник, Денис Илиев, е говорил с нейния ментор (трениьор)  Александър Димитров, момичето да танцува и в двете групи. Александър нямал нищо против. Тогава Денис Илиев говори с момичето и му предлага безплатно обучение в школите на DA Clique в Перник, за да спомогне за развитието й като танцьор и да я вдигне на по-високо ниво. Бабата и майка й, която е в чужбина не са могли да повярват,  че на детето се дават такива възможности. Напротив те са си мислили, че това е изгубено време. На 27-ми март детето отива за първи път в Перник на тренировка и тогава Денис Илиев и предлага на 9-ти април да я води на състезание. Съгласило се момичето, но родителите й казали, че не е възможно за 4-5 тренировки да научи танците перфектно.  Записа ли я, но не очаквали добри резултати. На 6 април Радис си удря ръката и пуква  два пръста и има скъсани връзки на дясната ръка. Това не я е спряло да тренира, въпреки болките. На състезанието на 9-ти април Радис маха шината и излиза на сцената да танцува.

Въпреки болките, Радис направила фурор на сцената. На състезанието групата печели 1-во място на 3-ти балкански олимпийски фестивал, на които да участвали и групи от чужбина. Радис се прибира в града си с диплома и меда. И съм сигурна, че това момиче ще покаже на света, че има талантливи деца и от толкова малък град като Дупница, и толкова малко село като Червен брег.  Аз мисля че градът ни трябва да се гордее с това дете защото въпреки че е от такова семейство от детето излиза човек, който има цел в живота си. Тя е уникална, Холивуд е само за нея, дано да я забележат истински ценители.”

Be the first to comment

Leave a Reply