Перничанин с „голф“ се удари в линейка, пострадаха двама

Двама са пострадали при пътнотранспортно произшествие в Перник.

Инцидентът е станал вчера, около 17,00 ч. в кв. „Железни заводи“. Лек автомобил „Фолксваген голф“, шофиран от перничанина С.П./32 г./ се завъртял и се ударил в линейка. Пострадал е водачът на голфа и негов 30-годишен спътник. Първият е със счупена ръка, а вторият с фрактура на бедро. Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство. Резултатите са отрицателни. Направен е оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство.„

Две бързи производства са започнати от служители на Първо РУ – Перник.

В района на кв. „Стара чешма“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген голф“, управляван от 22-годишният В.Т. от областния град. При изпробването му с техническо средство било установено, че шофира под въздействието на наркотично вещество – кокаин.

С 1, 61 промила алкохол в кръвта е управлявала автомобила си марка „Смарт Микро Компакт“ 41-годишната М.Л. от областния град. Жената била проверена с техническо средство на ул. „Кракра“ в Перник. Задържана е за 24 часа с полицейска мярка.

Работата по документиране на двата случая продължава.

 42-годишен перничанин застава пред Темида за управление на автомобил в нетрезво състояние.

На 05 април тази година, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град бил проверен „Волво“, шофиран от 42-годишният Н.С. Тестът му за алкохол се оказал положителен. Химическият анализ на крантата му проба показал 1, 33 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Be the first to comment

Leave a Reply