Перничани искат от хората на Бойко Борисов да продължи безплатното саниране на сгради

Общински съветници от ГЕРБ-Перник разговаряха с жители на кметство „Изток“

Съвместен приемен ден с жители на кметство  „Изток“ проведоха кметът на квартала Емил Костадинов и общинските съветници от политическа партия ГЕРБ Мирослава Николова и Ивайло Богданов. Представителите на местната власт в Перник обсъдиха с гражданите въпроси по различни лични и социални теми, както и с такива, касаещи инфраструктурата на областния център.

Жители настояха започната от правителството на Бойко Борисов социална програма за напълно безплатно саниране на жилищата да бъде продължена. От своя страна представителите на политическа партия ГЕРБ подчертаха, че интересът към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е огромен. Те увериха, че предстои не само да бъдат финансирани сключените досега договори, а продължаване на програмата и нейното разширяване в годините, за да обхване и еднофамилните къщи.  

Собственичка на имот поиска cъдeйcтвиe oт cъвeтницитe oт ГЕРБ зa изяcнявaнe cтaтyтa нa зeмятa, въpхy кoятo е построена къщата и. Коментирани бяха  още проблеми, касаещи ресорните комисии на съветниците от ГЕРБ. Общинcкитe cъвeтници ce aнгaжиpaхa дa пpoвepят oтдeлнитe кaзycи и дa cъдeйcтвaт зa пoeтaпнoтo peшaвaнe нa пocтaвeнитe oт хopaтa пpoблeми.

 

Be the first to comment

Leave a Reply