Деца от Ярджиловци засадиха 200 дръвчета на Лазаровден. Към акцията се включиха кметицата на Перник Вяра Церовска, новоизбрания депутат от селото Александър Александров и кмета Данчо Данаилов

200 дръвчета бор, смърч, дъб и бук засадиха днес малките възпитаници на филиала на детска градина „Валентина Терешкова” в село Ярджиловци. Зелената инициатива е по повод седмицата на гората. Тя съвпадна и с един от най-хубавите християнски празници Лазаровден.
Малчуганите с помощта на техните родители и учители облагородиха пространства около паметника в селото , стадиона и параклиса „Св. Николай”. В акцията се включи и кметът на Община Перник Вяра Церовска , избрания за народен представител от ГЕРБ д-р Александър Александров, както и кметът на селото Данчо Данаилов. Засадените дръвчета са спечелени от кампанията „Когато станем 100 000 – ще посадим гора”.
„Много сме щастливи, че на тези места ще има зеленина. По този начин учим и децата да обичат природата. Трябва да се грижим много за нея, защото тя ще ни се отблагодари” , споделиха родителите на децата. На хубавия празник не липсваше по традиция и пита с мед , с която почерпи директорът на детската градина Ани Паласкова.

Be the first to comment

Leave a Reply