Софиянчета-наркоманчета вилнеят с Форд Фиеста из пернишко

Снимка: Интернет

Трима криминално проявени са задържани за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Единият от тях е шофирал автомобил под въздействието на дрога.

Акцията е проведена тази нощ, от служители на Второ РУ – Перник. В с. Рударци органите на реда проверили лек автомобил „Форд Фиеста“ със софийска регистрация. Колата шофирал 35-годишният А.З., а  вътре били още П.Д./39 г./ и 30-годишният Т.В., тримата от гр. София.

При претърсване на автомобила, в него са намерени и иззети около 114 грама амфетамин и приблизително един грам екстази. Проверка на водача на автомобила за наркотични вещества с техническо средство установила, че шофира под въздействието на марихуана. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Двама от мъжете са рецидивисти. А.З. е познат с кражби, грабеж и притежаване на наркотични вещества. Изтърпявал е две ефективни присъди. П.Д. е участвал в грабеж с особено големи размери и кражба, за които е осъден ефективно. Т.В. е известен с притежаване на наркотични вещества. Тримата са задържани за 24 часа с полицейска мярка.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник и процесуално-следствените действия продължават.

Be the first to comment

Leave a Reply