До дни откриват така чаканата велоалея на Перник – СНИМКИ

Кметът на Перник Вяра Церовска и ресорният заместник-кмет Владислав Караилиев инспектираха велоалеята, която е вече на финала на изграждането. 
Стартът на строителните работи беше даден в средата на август месец, миналата година, а официалното откриване ще бъде в началото на април.

Дългоочакваната велоалея е с обща дължина 6 246,77м., а стойността на изграждането й е в размер на 646 965,29лв. без ДДС.
 
Трасето започва от площад „Кракра“, по ул. „Стримон“ ,ул. „Бродо“, кв. „Ив.Пашов“, успоредно на вътрешноградската магистрала и р. Струма, минава покрай разклона за „Тева“ , пресича кръстовището за кв. „Мошино“ до Ленински проспект, Езиковата гимназия и стига до парка пред кметство „Изток“.

Велоалеята е комбинирана двупосочна за велосипедисти и пешеходци. Конструкцията й е от плътен асфалтобетон тип „А“ с дебелина 5 см., бетонови павета 20/10/8 и основа от трошен камък 20 см.

В рамките на проекта по маршрута на велоалеята са поставени ограждения , подменени са старите автобусни спирки и е направена пътна маркировка. Поставени са и два светофара за велосипедистите при магазин „Кауфланд“ в центъра на ул. „Георги С. Раковски“.
Фирмата изпълнител на обекта е “Тони Тодоров“ ООД.
 

Be the first to comment

Leave a Reply