Полицията в Перник спря дрогиран млад шофьор, в колата му – марихуана и амфетамин

24-годишен е задържан с наркотици и шофиране на автомобил под въздействието на дрога.

Арестът е извършен вчера през нощта, на улиците „Бл. Гебрев“ и „Ленински проспект“ в пернишкия кв. „Изток“. Полицейски авторатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 24-годишният П.Д. с постоянен адрес столицата, но живущ в гр. Перник. При претърсване на автомобила и младежа били намерени и иззети около 4 грама марихуана и 10 дози амфетамин с тегло приблизително 7 грама. При изпробване на младежа за алкохол и наркотични вещества било установено, че шофира под въздействието  на марихуана. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Започнати са досъдебни производства по чл. 354 „а“  и 343 „б“ от НК и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Две бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Перник.

В края на миналата седмица, на ул. „Протожерица“ в областния град бил проверен „Форд Фиеста“, управляван от 59-годишният В.Г. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 01 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Тази нощ, около 01, 00 ч., на пътен възел „Даскалово“ бил проверен „Фолксваген пасат“, шофиран от 48-годишният Г.Н. от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 83 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документирането на двата случая продължава.  

 

Be the first to comment

Leave a Reply