Пътната обстановка в Перник тази сутрин: Започнаха да чистят второстепенните улици, от общината призовават: паркирайте така, че да могат да минат машините

Започва почистването на второстепенните улици в Перник, проверяваме и проходимостта на четвъртокласната пътна мрежа, съобщи кметът Вяра Церовска, която заедно с екипа й следят непрекъснато обстановката в реално време.
Всички пътища в Общината са проходими при тежки зимни услови, сметопочистващата техника също работи . Въпреки че, през нощта термометъра закова до минус 20 градуса, бяха отстранени аварии, прекъснали електрозахранването. Няма сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили. Прави се всичко възможно да се поддържа проходимостта на основните направления с масов градски транспорт и да се разшири обхвата на снегопочистването.
Призовават се водачите на автомобили да карат със завишено внимание и да се съобразяват с паркирането по улиците, тъй като се създава проблем на почистващите машини . Общинското ръководство отправя апел и към собствениците на жилищни сгради и имоти, търговски и промишлени обекти, да предприемат действия по почистване на прилежащите тротоари и подходи към обектите.

Be the first to comment

Leave a Reply