Кинотреската за Гунди продължава в ПЕРНИК: Ученици, фенове и пенсионери се редят на опашки, някои идват и за втори път заради легендарния футболист

Ако включим и партия на Румен Радев за евентуални парламентарни избори, за кого бихте гласували?

Киносалоните в Перник никога не са били толкова пълни!

Филмът за легендарния български футболист Георги Аспарухов – Гунди предизвика истински фурор в малки и големи зрители. 

След като билетите за прожекциите в Перник бяха разпродадени за нула време като топъл хляб през уикенда, и пред делничните дни зрители заливат киносалоните, видя Zapernik.com. Навалицата става предимно в късния следобяд, когато перничани вече са се прибрали от работа, а учениците са приключили с учебния ден.

Освен това билетът е на ниска цена от 9 лева, която всеки може да си позволи. Някои зрители споделят, че вече са го голедали по два пъти.

Голяма заслуга за всичко това има и главният актьор Павел Иванов, който изиграва образа на Георги Аспарухов. Приликата е феноменална, а актьорското изпълнение най-точно пресъздава футболиста и маниерите му.

Прави впечатление, че много възрастни хора, отдавна пенсионери, прекрачват прага на киното, за да се потопят в младостта си, когато са посещавали мачове на „Левски“, само за да видят Гунди на живо.

Това, което е бил Георги Аспарухов за времето си, очевидно продължава да вълнува, защото филмът е ударил нечуван рекорд по посещаемост още със старта му сред масовата публика.

Фактите:

До 20 октомври, неделя, включително, 82 363 зрители в България са си купили билети. Тези данни включват билетите от предварителните прожекции, без да се броят раздадените покани за трите организирани премиери в страната.

Общо 948 прожекции на 161 екрана са донесли оборот от 1 420 646 лева – абсолютен рекорд в историята на киноразпространението в България.

„Гунди. Легенда за любовта“ е филмът с най-успешен старт, откакто такава класация се прави в България. Досегашният първенец сред българските филми, „Мисия Лондон“ (2010), остава далеч назад със своите 46 291 зрители след първия си уикенд и боксофис от 355 120 лева.

Филмът за Георги Аспарухов измества от пиадестала и „Бързи и яростни 10“ (2023), който е спечелил 1 118 190 лева, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (2015) – 1 090 355 лева и „Аватар 2: Природата на водата“ (2022) – 1 040 565 лева.

Кината у нас продължават да регистрират стотици заявки в минута за предстоящите прожекции, а някои зали са изкупени до четвъртък вечер.

Нищо чудно до края на година да се окаже, че цяла България е гледала филма за Гунди.

Ако можехме и така да ходим на избори…