Знаеше ли, че ще бъде убит? Преди смъртта си лидерът на Хамас направи ход, за който шуми целият свят

Ако включим и партия на Румен Радев за евентуални парламентарни избори, за кого бихте гласували?

Лидерът на Хамас Яхя Синвар , който беше убит миналата седмица при нападение от израелската армия , преди това отказа да напусне ивицата Газа и да упълномощи Египет да преговаря за споразумение за освобождаване на израелски заложници от палестинския анклав от името на Хамас , според Хамас. Wall Street Journal.

Според вестника на Sinwar е било предложено това по време на една от фазите на преговорите за прекратяване на огъня, малко след атаката на Хамас срещу Южен Израел на 7 октомври миналата година.

– Не съм под обсада. Аз съм на палестинска земя – беше отговорът на Синвар на предложението на арабските посредници.

Лидерът на Хамас се е примирил с факта, че ще бъде убит

С напредването на войната между Хамас и Израел Синвар се примири с факта, че вероятно ще бъде убит, и предложи Хамас да избере съвет от лидери, който да управлява в преходен период след смъртта му.

„Уолстрийт джърнъл“ посочва, че по време на предишния си премиер израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е предприел стъпки за убийството на Синвар и военния лидер на Хамас Мохамед Дейф, но е бил разубеден да го направи.

Той добавя, че предшественикът на Нетаняху, Нафтали Бенет, е предлагал убийството на Синвар най-малко два пъти преди падането на неговото правителство.