Една от най-големите световни сили посети Путин в Москва: Какво готвят тези двамата?

Ако включим и партия на Румен Радев за евентуални парламентарни избори, за кого бихте гласували?

Руският президент Владимир Путин заяви днес в Москва, в разговор с президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед ал Нахаян, че взаимодействието между Москва и Абу Даби на международната сцена е важно за глобалните проблеми, тъй като двете страни активно сътрудничат в ООН и международни организации.

Путин посочи, че Русия и ОАЕ имат значително сътрудничество в културната и хуманитарната сфера, както и в областта на образованието.

Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще продължат да помагат на Русия и Украйна в размяната на пленници и са готови да положат допълнителни усилия за разрешаване на кризисни ситуации, каза Бин Зайед в разговор с Путин.

Бин Зайед каза, че Емирствата продължават да полагат усилия в посредничеството по хуманитарни въпроси и размяната на военнопленници , както и в разрешаването на кризи и конфликти в интерес на мира в света, предаде РИА Новости.

– Търговският оборот (ОАЕ) с Русия през 2023 г. надхвърли 11 милиарда долара. ОАЕ са готови да положат усилия за по-нататъшно увеличаване на търговския оборот с Русия, който се увеличи от 2018 г. насам – каза Бин Зайед.

Бин Зайед отбеляза, че през 2018 г. търговският оборот между Русия и ОАЕ, с изключение на петролния сектор, е възлизал на 2,5 милиарда долара, а през 2023 г. тази цифра е надхвърлила 11 милиарда.