ЗЕМЕН грейна в цветове за Празника на плодородието – музика, земеделски изложения и дарителски инициативи събраха стотици гости

Ако включим и партия на Румен Радев за евентуални парламентарни избори, за кого бихте гласували?

С невероятна атмосфера и пъстра програма, град Земен отбеляза своя Празник на плодородието.

Десетки жители и гости на града се стекоха да видят традиционното изложение на земеделска продукция, показваща екологично чисти продукти, плодове, зеленчуци и билки от местни земеделци.

Красиви щандове на ученици и деца от местните училища и детски градини допълваха фестивалния дух, а продукцията беше продадена с дарителска цел – за закупуване на сценични костюми за малчуганите от ДГ „Детелина“.

Земеделци и читалища изложиха своите продукти с гордост, гарантирайки тяхната натуралност и чистота, отгледани без пестициди и в незамърсена среда.

Музикалната програма бе озарена от изпълненията на талантливата народна певица Кристина Янева, която зарадва гостите с фолклорни ритми, а за най-малките бе подготвена специална работилница по грънчарство. Децата имаха възможност да се запознаят с древния занаят и дори да изработят собствени съдове от глина.

Дарителската инициатива, организирана от дамски организации и местни читалища, събра над 1 183 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на сценични костюми на плодове, зеленчуци и животни за децата от ДГ „Детелина“.

Всеки участник в изложението бе почетен с грамота и плакет, а събитието продължи с много усмивки и празничен дух.

Земен блести със своя уникален Празник на плодородието, който всяка година привлича все повече гости и жители, обединени в почит към земеделието и традициите на региона!