Майсторът дърворезбар Кирил Щрапулин от село Друган показа феноменалните си творения за Деня на град РАДОМИР

Известният дърворезбар Кирил Щрапулин от село Друган откри своя самостоятелна изложба в рамките на празничната програма за Деня на град Радомир. Изложбата, озаглавена „Природна пластика и още нещо…“, е изложена в залата на Общинския исторически музей и може да бъде разгледана през всички празнични дни.

Щрапулин, който се занимава с дърворезба от 1976 г., е известен със своите уникални църковни и природни резби, като негова работа може да бъде видяна в храмове като „Св. Възнесение Господне“ в село Друган.

Откриването на изложбата беше придружено от специална церемония, на която кметът на Радомир, Кирил Стоев, лично поздрави майстора и му връчи плакет със символите на общината в знак на признателност за приноса му към културния живот на града. В своето обръщение кметът подчерта: „Вашето творчество вдъхновява и обогатява културния живот на нашия град. Пожелавам здраве и още творчески вдъхновения, с които да популяризирате нашата община както в България, така и в Европа.

Събитието беше уважено и от заместник-кмета Станислава Генадиева, както и от секретаря на общината Ники Иванов.

Щрапулин, който вече е участвал в редица изложби, включително в Перник, продължава да впечатлява с дълбоката си връзка с природата и нейните форми. Изложбата ще бъде достъпна до 28 октомври, а посетителите ще могат да я разгледат всеки ден по време на празничните събития на общината. Не пропускайте да видите това уникално събитие, което съчетава природна пластика с майсторството на дърворезбата.

Заповядайте на изложбата в Общинския исторически музей на пл. „Войнишко въстание“, където ще можете да се насладите на изкуството на Кирил Щрапулин и да откриете как природата може да вдъхнови съвременното творчество!