Нов началник оглави Второ Районно управление в ПЕРНИК

На снимката от ляво на дясно старши инспектор Веселин Кюкчиев – началник на група „Охранителна полиция“ при Второ РУ; главен инспектор Йордан Данов – началник на Второ РУ; старши комисар Милчо Милчов – директор на ОДМВР – Перник и комисар Петър Делин – заместник-директор на ОДМВР - Перник

Главен инспектор Йордан Данов е новият началник на Второ РУ. Той е временно преназначен със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков.

Днес главен инспектор Данов бе представен пред състава на районното управление от старши комисар Милчо Милчов – директор на ОДМВР – Перник Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при СДВР. Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР, а през 2020 г. е преназначен като началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Шесто РУ – СДВР. Преди да бъде назначен за началник на Второ РУ при ОДМВР – Перник е бил в отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР. Награждаван е многократно за стриктно и професионално изпълнение на служебните си задължения.

Досегашният началник на районното управление главен инспектор Васил Попов е преназначен на друга ръководна длъжност в системата на МВР.

На снимката от ляво на дясно старши инспектор Веселин Кюкчиев –
началник на група „Охранителна полиция“ при Второ РУ; главен инспектор
Йордан Данов – началник на Второ РУ; старши комисар Милчо Милчов –
директор на ОДМВР – Перник и комисар Петър Делин – заместник-директор
на ОДМВР – Перник