Голям шанс за ЗЕМЕН: Градът получава 21 000 кв.м за спорт и отдих. До 5 години трябва да превърне местността „Орлово гнездо“ в рай

Снимка: Drone Reporter, Фейсбук

Община Земен направи огромна крачка към по-добро бъдеще с придобиването на впечатляващ имот от 21 000 кв.м в местността „Орлово гнездо“. Теренът, който досега беше частна държавна собственост, ще бъде трансформиран в модерни паркови зони, детски площадки и спортни игрища. В плановете влизат и организирането на социални, спортни и културни събития с напълно свободен достъп за всички граждани.

Община Земен получава собствеността върху имот – частна държавна собственост в местност „Орлово гнездо“, гр. Земен. Той представлява неурегулиран поземлен имот с площ 21 000 кв. м, отреден за „Пионерски лагер“, заедно със сградите в него. Имотът ще бъде използван за изграждане на паркови зони за отдих и спорт, детски площадки и спортни игрища, както и за осъществяване на социални, спортни и културни мероприятия със свободен достъп, бе решено от Министерски съвет, съобщиха от правителствена информационна служба.

Но не всичко е толкова просто – Земен ще има срок от пет години, за да реализира всички планирани проекти. В противен случай, имотът ще бъде върнат обратно на държавата.

Областният управител на Перник трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които теренът със сградите се прехвърля на Общината.

Земенчани са в очакване на новото лице на „Орлово гнездо“ – новото сърце на града, което обещава да се превърне в притегателен център за отдих и забавления.