РАДОМИР започна изграждането на модерен закрит тенис корт – първата стъпка към строеж на цял спортен комплекс

Добра новина за спортните ентусиасти в Радомир. Проектът за изграждане на покрит тенис корт официално стартира, след като кметът Кирил Стоев и заместник-кметът Гергана Здравкова направиха символична „първа копка“ на новата строителна площадка.

Половината от финансирането е осигурено благодарение на Националната програма за споделено финансиране на Министерството на младежта и спорта, което ще даде възможност на града да се похвали с модерни тенис условия както през лятото, така и през зимата.

Кметът Стоев сподели, че очаква проектът да бъде завършен в рамките на следващите месеци и подчерта, че това е само началото на амбициозна визия за създаването на спортен комплекс, който да привлече и млади, и стари жители на Радомир.

„Очакваме до месеци Радомир да има отлични условия за тенис, както през летния, така и през зимния сезон. Вярвам, че това са началните стъпки към изграждането на спортен комплекс, в който и малки и големи да спортуват“, обеща той.

На събитието присъстваха заместник-кметът Станислава Генадиева, секретарят на Община Радомир Ники Иванов, представители на фирмата изпълнител, както и представители на Тенис клуб – Радомир, които не скриха ентусиазма си за новото съоръжение. Гражданите, събрани на мястото, също приветстваха инициативата с одобрение, очаквайки с нетърпение завършването на проекта.