Пуснаха НА СВОБОДА прокурорския син Васил Михайлов, осъдиха го условно

Снимка: БТА

Софийският районен съд призна за виновен Васил Михайлов, син на прокурора от Перник – Бисер Михайлов, за една от четирите закани за убийство срещу бившата му приятелка Боряна Рангелова. Той беше оправдан за останалите три заплахи, съобщи БТА.

Съдът наложи на прокурорския син условно наказание от една година и осем месеца затвор с четиригодишен изпитателен срок.

По-късно от Софийска районна прокуратура съобщиха, че ще протестират наложената условна присъда на Васил Михайлов. Наблюдаващият прокурор настоява на подсъдимия да бъде наложено наказание 5 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Съдът постанови Васил Михайлов да бъде освободен от ареста незабавно.

Припомняме, че той е подсъдим за редица престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство. По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Михайлов беше осъден през октомври миналата година и му бе наложено условно наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок.

През април 2023 г. Васил Михайлов се призна за виновен и по друго дело – за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.