Бомбата на ZaPernik.com се потвърди! Държавата НЕ откри замърсител на река „Струма“, замете всичко и изкара тази дупка виновна

Държавните институции, които цял ден обикалят река „Струма“ , за да „търсят“ уж замърсителя на реката са готови със своето становище. 

Не е установен голям замърсител на реката.

Както днес написахме, институциите, които днес са били на проверка не са проверили възможностите за замърсяване от големи промишлени предприятия, а са търсели къде да намерят малко ръжда, която да опишат като „замаскирване“ на положението.

И в протоколите, които „За Перник“ се сдоби, се потвърждава точно това:

Изводите са им, че имало 2-3 места, където видели „леко мътна вода“, без мирис.

Установили са тръба за чиста вода, която била спукана, а под нея имало лек изкоп, Виновна са изкарали една тръба, която се била компрометирала от ремонт на водния цикъл, но ремонтирана с гофрирана тръба. Пълен абсурд. Откъде идва огромното количество кафяво – никой не казва. Имало под тръбата локвичка и може би от там идва голямото замърсяване на река „Струма“, смятат РИОСВ и останалите държавни институции.

Eто виновното място, което е направило „Струма“ кафява, според държавата. Пълен смях и потрес:

И разбира се, най-важното заключение на държавните органи:

Към момента на проверката не се установи собствеността на тръбите.

На тази територия няма действащи промишлени предприятия.

„За Перник“ се сдоби със скандалния протокол, който замита замърсяването и може да видите подчертано гениалните изводи на държавните органи от София. И отново този, който замърси река „Струма“ се имзъкна невинен. Този път напълно законно.