ГОЛЯМА НОВИНА за БАТАНОВЦИ! ГЕРБ намери 308 000 лв. за довършване на църквата!

Депутатите от Перник Христина Георгиева и Георг Георгиев обявиха страхотната новина, че с решение на Министерския съвет са отпуснати 308 000 лв. за пълното завършване на новостроящия се храм „Успение Богородично“ в град Батановци. Възстановяването на духовното средище става възможно благодарение на усилията на ГЕРБ и лично на лидера на партията Бойко Борисов, подчертават народните представители.

„Това се случва благодарение на възможностите, които ГЕРБ и лично г-н Борисов предоставиха на бюджета, за да финансира строителството и ремонта на храмове – абсолютен приоритет за нас,“ споделят депутатите с гордост в социалните мрежи.

Църковното настоятелство при храма „Успение Богородично“ също има своята роля, като се е обърнало за помощ към ГЕРБ и е получило обещаната подкрепа. Това е още един голям успех за региона и крачка напред за завършването на този важен духовен проект.

Кметът на Батановци Радослав Петров също реагира на новината:

„Ето това мечтаех да чуя уважаеми Батановчани!
Лично от мое име и от Ваше, едно огромно благодарим на всички замесени!
Повод за гордост!
Изказвам огромната си благодарност към Църковното ни настоятелство,на нашите Народни представители без които това нещо нямаше как да се случи госпожа Христина Георгиева и господин Георг Георгиев,на господин Станислав Владимиров Кмет на община Перник, на Премиера ни господин Главчев !
Господин Бойко Борисов!
Хиляди писма,много срещи,труд поети и изпълнени ангажименти към нас Батановчани !
Благодаря, Благодаря, Благодаря!“

ZaPerniк припомня, че черкавата е дългогодишна сбъдната мечта за жителите на град Батановци, които до този момент не са имали църковен храм.
Сагата започна през 2017 година, когато старира изграждането на църквата. Първо бе поставен кръст, указващ мястото на храма. След това започна кампания за набиране на средства, дарители се включиха с материали, а батановчани – със собствен труд, за да изградят основите на черквата. Имаше и призив в национален ефир за подкрепа.
Едва през 2023 година бе монтиран и голям златен купол  и кръст.