МОДНА БОМБА! Зам.кметът на Община Перник Стефан Кръстев иска да бъде едновременно сватбар и водещ на телевизионна лотария, шефката на голямото училище ПМГ Емилия Грозданова опитва да прикрие, че пристига от фестивала на зелето

Стартира модната рубрика на „За Перник“, в която правим дисекция на облеклото на известните политици и общественици в града. Стартирахме ударно с първия учебен ден и депутатите от ГЕРБ Перник /вижте тук/, но сега на прицел са ни един зам.кмет и директор на пернишко училище. 

Стефан Кръстев – зам.кмет на Община Перник

О, този син костюм! Изглежда сякаш е бил ушит специално за човек, който иска да бъде едновременно сватбар и водещ на телевизионна лотария. Сакото и панталоните изглеждат сякаш са поръчани на едро, без никакво внимание към кройката или специфичните му пропорции. Костюм тип – универсалният пасатор – върши всичко, от супи до смутита, но в същото време ти се чудиш защо винаги е толкова шумен.

Вратовръзката: Тя е като онези опънати жици за простиране – не е задължително да е там, но все пак без нея нещо би липсвало

Платнената кърпичка: Ето тук можем да направим малко пауза. Кърпичката в джоба е чудесна идея за акцент, но тя изглежда прибрана в последния момент, сякаш е забравил да я нагласи. Като допълнение към скучния костюм, това е малко като да добавиш череша към плодова салата, но след като вече е развалила вкуса с няколко твърди лимона.

Позицията на ръцете: Скромна позиция на ръцете на като човек, който току-що е приключил с подреждането на салата в купата и сега чака всички да му кажат колко е добър готвач.

Емилия Грозданова – директор на училище ПМГ

Сакото: Черното сако върху роклята може би е било опит за официален вид, но всъщност прави визията й безжизнена. Сякаш е решила да „не рискува“, но вместо това е попаднала в зоната на модната скука. Талията не е подчертана, което прави силуета ѝ безформен и безинтересен. Може би сакото има „амбиции“ да изглежда сериозно, но на практика само потиска принта на роклята.

Роклята: Моделът и цветовете на роклята са все едно е била част от фестивал на зелето – „модно зеле“, което се сервира само веднъж годишно на най-изискани събития! Може би ако не беше затрупана от сакото, роклята може да има някакъв потенциал.  Представете си този  флорален мотив, но без черното сако. В момента роклята стои като „картина под завеса„.

Обувки и аксесоари: Липсва акцент. Човек не може да не се запита – къде са бижутата, които да допълнят тази визия? Единственото, което успяваме да видим, е едно тънко черно ластиче на китката, което изглежда сякаш го е забравила от домашни задължения. Това не е аксесоар, който да изразява политическо влияние или стил.

Коланът стои като онези ластици за домашни панталони – винаги на място и готов да подкрепи каквото и да е облекло. Малко е като онзи дълъг шнур за пердета, който винаги си там, но никой не знае защо.

Заключение:

Тази светска двойка изглежда като два полюса на скуката. Стефан Кръстев е представител на „униформената скука“, а Емилия Грозданова, вместо да изпъкне с интересен принт, е скрила потенциала си под сако, което казва „не съм сигурна“. Политиката и стилът вървят ръка за ръка, но в този случай изглежда, че са в тотален развод.

Очаквайте още от модната рубрика на „За Перник“. Пращайте ни във Фейсбук страницата на ZaPernik.com снимки и предложения за модна дисекция и четете в сайта ни другите модни бомби из града.