ВНИМАВАЙТЕ КАК СЕ ПОКАЗВАТЕ, ДРАГИ ГОЛЕМЦИ, ЗАПЕРНИК ДЕБНЕ С НОВА РУБРИКА! Депутатът Георг Георгиев от ГЕРБ се облече с покривка за маса, а колежката му Христина Георгиева обърка училищно тържество с цветарско изложение в костюм, тип: „Парижки шик среща пернишки битак“

Внимавайте как се обличате вече, пернишки политици! Стартира нова модна рубрика на „За Перник“. Екипът ни попита читателите си какво гледате най-много в обществените събития и сред известните личности и отговорите не бяха – какво говорят, какво правят, с кого са, а как са облечени. Мъжете гледат визията. Жените гледат визията двойно повече. Затова, като пернишки таблоид -феномен е време за „ново начало“ в пернишката медийна среда. И да подложим на дисекция облеклото на пернишките общинари, депутати, директори,културни дейци, спортисти и всичко, което докопаем. 

Стартираме с откриването на учебната година. Там има много златни мини. Започваме с депутатите. На първи прицел са Георг Георгиев от ГЕРБ и Христина Георгиева -Пернишкото Мелони, също от ГЕРБ.

Георг Георгиев, народен представител от ГЕРБ:

Сакото и ризата: Това сако изглежда като покривка за маса от онези, които сваляш от тавана за специални семейни събирания. Цвят, напомнящ на „леко избелял след прекалено пране“, който крещи: „Елегантност, но само когато нямам друга опция“. Стои като визия на човек, който е смесил официалното с лекото усещане за… пикник! Ако го погледнем още веднъж, сякаш виждаме как елегантната маса в градината е останала без покривка, защото той я носи. Сакото – стандартно, но скучно – изглежда, че е избрано в последния момент от гардероба, без никакво чувство за хомогенност с останалото. Политик с визия на сватбар от втори ред на сватба, където не познава булката.

Панталоните: От далеч личи, че са твърде тесни – сякаш са били „във втора употреба“ и човекът ги е „наследил“ от по-слаб братовчед. Модерният стил е хубаво нещо, но трябва да бъде съобразен с фигурата и случая. В тези панталони той прилича повече на човек, който е готов за следобедна разходка в мола, а не за официална церемония по началото на учебната година, откъдето е направена снимката.

Обувките: Обувките са символ на човека, казват някои. Е, ако съдим по тези обувки, можем да кажем, че той е тръгнал на „екскурзия“, вместо да води политическо събитие. Нещо като „обувки за поляната“, а не за трибуната.

Поляна ли казахме? Точно така. Защото там го чака не кой да е – а най-известната пернишка депутатка от ГЕРБ Христина Георгиева – Пернишкото Мелони. 

Христина Георгиева, народен представител от ГЕРБ:

Сакото: Ах, това сако! Дали Христина Георгиева е дошла на училищно тържество или на цветарско изложение? Сакото с флоралния принт сякаш се опитва да каже „вижте ме“, но единственото, което успява, е да обърка зрителя с прекомерното количество цветя.  Това е тоалет, който казва „липсва ми градина„. Цветята върху сакото приличат на нещо, което дизайнерите са намерили в гардероба от 70-те години и са решили да му дадат втори шанс. Резултатът? „Парижки шик среща пернишки битак.“

Панталоните: Тъмните дънки може да са подходящи за среща с приятели, но за училищно откриване в ролята на политик? Абсурдно. Това е все едно да си поканен на бал и да се появиш по спортно облекло. Дънките казват „не ме е грижа“, докато сакото крещи „вижте ме!“, резултатът е стилов конфликт, който създава повече хаос, отколкото хармония.

Обувки: Зелени обувки? Може би е трябвало да съответстват на цветята по сакото, но вместо това създават визуален сблъсък. Вече няма останало място за още цветове в тази визия, а обувките само внасят допълнителна несигурност в избора на стил. Токчетата са единствената част от този ансамбъл, която сякаш се опитва да спаси ситуацията. Но дори и те изглеждат леко изненадани, че са част от този моден микс. Зеленият нюанс е като декоративната трева, която слагаш в кошницата за Великденски яйца.