Черната серия с палежи в кв. ИЗТОК продължава: Две коли станаха на въглен. Три пожарни едва угасиха апаратамент в кв. МОШИНО

Снимка: Фейсбук

Три пожара са гасни от пернишки огнеборци през почивните дни. Рено избухна в пламъци на магистрала „Струма“, три пожарни едва угасиха жилище в квартал „Мошино“, а черната серия с подпалване на коли продължава в квартал Изток – две коли станаха на въглен, други две с поражения от огъня. 

На 12 септември около 12, 30 ч. бил подаден сигнал за горящ лек автомобил „Рено“ на автомагистрала „Струма“, при тунел „Люлин“. Пламъците унищожили ел. инсталация и пластмасови кори. Колата като цяло е спасена. Причината е техническа неизправност.

Дограма, климатик и обзавеждане са изгорели при пожар в апартамент в пернишкия кв. „Мошино“. Сигнал за пожара бил подаден на 15 септември около 11, 47 ч. Три противопожарни екипа реагирали на сигнала. Въпреки намесата им са нанесени значителни материални щети. Няма пострадали хора. По първоначални данни причината е техническа неизправност.

Снимка: Фейсбук

Среднощни пламъци в Изток

Два автомобила са напълно изгорели, а други два са частично засегнати при пожар в пернишкия кв. „Изток“. Сигнал за лумналите пламъци бил подаден тази нощ, около 02, 50 ч. Екипи на пожарната и полицията реагирали незабавно.

Въпреки намесата им са унищожени леки автомобили „Шевролет“ и „Тойота“, собственост на перничанка и столичанка и частично са обгорели „Форд“ и „Фолксваген“. Причините за пожара са в процес на установяване. Извършен е оглед от служители на Второ РУ и експерт от Пожарна безопасност и защита на населението и е образувано досъдебно производство.

Анонимен гражданин пише във фейсбук:

Защо? На кого пречат? Защо посред нощ трябва да тичаме да гасим автомобили и да местим незасегнатите? Защо този или тези които палят, не мислят че освен автомобилите можеше да пламне и блок 63 на „Бл. Гебрев“? Дано да открият престъпниците, но не вярвам. Горяха два автомобила, третия – покрай тях. Добре че бързо дойде пожарна, та не успя да се подпали дървото над колите, а от там и блока.