Полиция и добловолци налазиха Репубриканското по мотокрос в ПЕРНИК: Докато пилоти се пистят с кросови мотори, МВР и момичета раздават листовки за безопасност

Поредната превантивна кампания на ОДМВР – Перник бе проведена в рамките на Републиканското първенство по мотокрос

Със съдействието на доброволци бяха раздадени стотици флаери с послания за безопасно шофиране
Под мотото „Погледни в огледалото“ и „Спаси моторист „ се проведе поредната превантивната кампания на пернишката полиция по време на Републиканското първенство по мотокрос, което се проведе вчера в Перник.

Над 140 участници и стотици зрители присъстваха на състезанието. Служители от ОДМВР – Перник осъществиха охраната, а доброволки от Фондация „П.У.Л.С.“ – Перник раздадоха множество фраери, насочени към безопасността на движението по пътищата и по специално това на хората управляващи мотоциклетни и мотопеди.

Младите момичета и служителите на реда призоваваха водачите на моторни превозни средства да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни към всички участници в движението. С наближаването на новата учебна година бяха отправни апели за отговорно шофиране в районите на училищата и детските градини, с цел опазване живота и здравето на най-уязвимите участници в движението – децата.

Състезанието премина без нарушения и инциденти, а зрителите и участниците изразиха задоволство от грижата на полицията и обществеността за намаляване на пътния травматизъм.