140 мотористи превземат ПЕРНИК на Държавното първенство по мотокрос. В първия учебен ден на мотополигона в кв. Мошино започват луди битки

Перник ще бъде домакин на шестия кръг кръг от Държавното първенство по мотокрос, съобщи мениджърът и създател на клуб „М6 Yamaha racing team“ от миньорския град Мартин Тодоров.

Надпреварата ще се проведе на 15 септември на мотополигона над квартал Мошино. Тя се организира съвместно с Българска федерация по мотоциклетизъм и Община Перник. Състезателите ще имат по 20 минути опознавателна обиколка на трасето преди старта.

„За трета поредна година организираме надпреварата. За втора година тя е кръг от Републиканското първенство. Имаме доста заявки от страната и от гръцки отбори, които ще дойдат в Перник. Очаквам около 140 участници“, поясни Тодоров.

Състезателите от „М6 Yamaha racing team“ също ще се участват, както и още един един отбор от град Коринт (Гърция), на който Тодоров е треньор от половин година.

„Използвам всеки удобен момент да ходя до там и да ги подготвям. Голям отбор са и имат добри резултати в южната ни съседка“, допълни треньорът.

Той е получил поканата да работи с гръцкия тим чрез родители на едно от децата. Те са чули за успехите на наставника в България и са го поканили да предаде опита си и там.

Източник: sportal.bg