ГИГАНТСКО ДЪРВО СЕ СРИНА в парк до детска площадка в кв. ‘Изток’, създавайки реална опасност за десетки невинни деца и техните родители – В отговор на инцидента, Община Перник предприе спешни мерки за обезопасяване на района и започна системно поддържане на зелените площи от ‘Лас Тостер’ до блок 60 в кв. Изток

ПЕРНИК, 19 август: Около обяд на съдбоносния понеделник, жителите на кв. „Изток“ в Перник станаха свидетели на истинско чудо! Огромно дърво се строполи със страшна сила на метри от детска площадка, където обикновено кипи живот. Деца и майки, нищо неподозиращи, си почивали на пейките, когато природата реши да ги шокира!

„Чу се страховит тътен, мислехме, че земята се тресе!“ – разказва свидетелка, която по чудо се измъкнала невредима от мястото на инцидента. Дървото паднало с такъв грохот, че хората наоколо помислили най-лошото.

За щастие, никой не е пострадал, но случилото се разтърси квартала. Реакцията на Общината бе светкавична – екип от специализирани служители бе изпратен на място само минути след инцидента. Те незабавно започнаха да отстраняват падналото дърво и да обезопасяват района, за да предотвратят бъдещи подобни опасности.

„Това е истинско чудо! Тези дървета са на възраст и състоянието им е компрометирано. Трябва да се вземат мерки!“, коментираха загрижени жители, които обаче преди това бранеха подкастрянето и рязането на дървета. Хората явно усещат, че колкото и да им харесва зеленината, тя трябва да бъде рязана, когато стане на възраст и застрашава хората.

В контекста на този инцидент, Общината поде кампания за подобряване на парковата среда в района. Подкастрят се дървета и храсти в участъка от заведението за бързо хранене „Лас Тостер“ до блок 60 на улица Благой Гебрев, за да се гарантира безопасността на всички граждани.

Перник днес въздъхна с облекчение, но остава тревогата – ще има ли следващ път? Очакваме Общината да продължи с активните си действия, за да осигури безопасността на своите жители.