Полицията удря с железен юмрук в ПЕРНИК – 14-годишна хваната с марихуана, пиян шофьор с 1.85 промила задържан след среднощна гонка, а 19-годишен младеж тестван положително за наркотици зад волана на „Ауди“

Перник отново е в епицентъра на скандали, след като в рамките на специализирана полицейска операция, органите на реда разкриха поредица от шокиращи инциденти, разтърсили града. На 16 август, служители на Второ РУ са осъществили безпрецедентен удар върху младата престъпност, когато 14-годишно момиче, невинно на вид, е било спряно за проверка. Но какво се крие зад фасадата на невинността? При личния обиск у момичето са намерени две цигари, пълни не с обикновен тютюн, а с марихуана! Полевият наркотест веднага е потвърдил най-лошите опасения. Шокираното момиче е задържано за до 24 часа, а разследването продължава, разкривайки тъмните пътеки на младата престъпност в Перник.

Но това е само началото!

В ранните часове на 17 август, само 10 минути след полунощ, служителите на реда отново са в действие, когато спират лек автомобил „Сеат“ в пернишкия квартал „В. Левски“. Каква е тяхната изненада, когато установяват, че 34-годишният шофьор е вдишвал не само чистия нощен въздух, но и алкохол, и то не малко! С цели 1,85 промила алкохол в издишания въздух, мъжът се е опитал да се измъкне, но полицията не е оставила нищо на случайността – незабавно е задържан, като му е взета и кръвна проба за химичен анализ.

И ако мислите, че скандалите свършват тук, грешите!

Само няколко часа по-късно, на 18 август около 21:30 ч., на ул. „Струма“ в сърцето на Перник, полицейски екип спира лек автомобил „Ауди“. Зад волана – 19-годишен младеж от Батановци. Полицията го тества за наркотици и какво да видят? Резултатът е положителен за марихуана! Изумителен случай на безотговорност и престъпно поведение на младия шофьор, който вероятно е смятал, че ще се измъкне незабелязан. Но полицията отново действа безпощадно – младежът е задържан за до 24 часа и веднага му е взета кръвна проба за химичен анализ.

Трите случая са част от по-мащабна операция, целяща да покаже, че в Перник законът ще бъде прилаган с цялата си строгост. Жителите на града са в шок, но благодарни за бързата и ефективна работа на полицията, която не допуска беззаконието да властва по улиците на техния град.