Междуфирмена война остави ПЕРНИК без интернет: Над 50 населени места без връзка с мрежата след атака срещу местен доставчик

Междуфирмени интриги създават проблеми на интернет потребителите в Перник.  От фирмата за доставка на интернет услуги Перник Лан съобщиха, че вчера е срязан умишлено техен главен оптичен кабел. По думите на Перник Лан това е станало в 14:17ч. на ул. „Силистра“, а кабелът е умишлено срязан от конкурентната фирма Виваком. Кабелът е свързвал Перник и София, а без интернет са останали над 50 населени места в Пернишко.

На място са изпратени технически екипи на Netline/Перник Лан, които са работили по отстраняване на повредата.

Ето какво пишат  от Перник Лан до zapernik.om:

Обръщение към нашите клиенти:
Уважаеми клиенти,
От името на Netline/Перник Лан, бихме искали да ви поднесем нашите извинения за неочакваната липса на интернет услуги, която преживяваме от няколко часа. Искрено съжаляваме за причиненото неудобство. Нашата телефонна централа е пренатоварена и е невъзможно да отговорим на всички обаждания.
Причината е умишлено прекъсване на главно трасе (Перник-София) и резервно трасе. Кабелът е умишлено срязан от конкурентна фирма – VIVACOM!!! Нашите екипи работят неуморно и ще продължат работа до отстраняване на проблема и възстановяване на услугите.
Без услуга са над 50 населени места – община Перник, община Брезник, гр. Батановци, община Ковачевци, община Радомир и община Земен. Отпадналост на интернет свързаността имат и важни институции като Община Перник, МБАЛ Рахила Ангелова, РЗИ Перник, МВР Перник, МВР Земен, ССМП Земен, ССМП Брезник, центъра за видеонаблюдение към община Перник. Отпадналост на услугата има и към нашите колеги от Булгартел, IT Mania, АРСС Медиа, Телевизия и интернет Кракра.
Оценяваме вашето търпение и разбирането ви в тази ситуация.
Благодарим ви за разбирането и за това, че сте наши клиенти.