ТЪРПЕНИЕ, перничани: Тежък трафик по АМ Струма до 10-ти септември

До 10 септември трябва да бъде напълно подменено осветлението в трите тунела на АМ „Струма“ между София и Перник. Изпълнителите обещават нормалното преминаване през тунелите да бъде възстановено навреме.

В момента строителни екипи са заети с изграждането на конструкция, на която ще бъдат поставени модерни LED осветителни тела. Тази седмица работата кипи в тунел „Люлин“, посока София, като движението се отклонява към тръбата в посока Перник.

През следващите две седмици ще бъде изградена носеща конструкция и в тунел „Големо Бучино“, след което ще започне монтирането на осветлението.

Инж. Емилия Ваклинова, директор на Областното пътно управление в Перник, обясни в ефира на „Денят започва“, че до 8 август ще се работи в тръбата на тунел „Люлин“ в посока София, а от 12 август стартират дейностите в тунел „Големо Бучино“ в посока Перник.

АПИ съобщава, че ремонтите ще се извършват само от понеделник до четвъртък, за да не се пречи на трафика през уикендите. Всички планирани дейности са съгласувани, за да се избегне допълнителен хаос.

Агенцията настойчиво апелира към шофьорите да проявят търпение, да спазват временната организация на движение и наложените ограничения на скоростта.