СКАНДАЛ В ПЕРНИК! Ще падне ли директора на пернишката болница Анатоли Митов от трона? Горещи подробности защо младият Емил Ненков му дава още 2 седмици, преди да влезе и да почне реформи

Анатоли Митов, Емил Ненков
Анатоли Митов, Емил Ненков

Днес Перник бе на път да стане сцена на една от най-драматичните управленски борби, след като планираното събрание на борда на директорите на болница „Рахила Ангелова“ не се състоя. Причината за този неочакван обрат е разпалил нова вълна от спекулации и конспирации в здравния сектор.

Превъзбудата на Антуража

Досегашният директор Анатоли Митов и неговият верен антураж са в състояние на повишена тревога. Стратегията на неговите поддръжници е ясна: да направят всичко възможно, за да задържат Митов на власт. За целта те използват методи на заплашване и натиск върху здравното министерство, като дори се стига до вербално изнудване с масово декларации за напускане на лекари.

Анатоли Митов, Емил Ненков

    Анатоли Митов, Емил Ненков

Кой е Емил Ненков?

Младият и амбициозен Емил Ненков, идва да наследи директорския пост, в момента е обект на интриги и спекулации. Истината е, че Ненков е освободен от поста си на директор на друга болница в Перник – „Профилакториум“ точно ,за да заеме ръководния пост в „Рахила Ангелова“. Това решение бе взето от Общинския съвет на Перник в сряда и е само въпрос на време, преди той да бъде отписан от Търговския регистър като шеф на едната болница , за да поеме другата. Именно заради тази процедура се изисква отлагане на събранието на борда на директорите от 2 на 19 август, докато Търговския регистър си свърши работата.

Бордът на Директорите в Очакване

Докато екипът на Митов се опитва да създаде драма и напрежение, истината е по-проста: процедурата изисква технологично време, и именно затова събранието на борда е отложено за 19 август. Въпреки това, поддръжниците на Митов се надяват на конспирации и планират да продължат със схемата на протестни декларации, а говори се и увеличаване на възнаграждения.

Перничани Искат Промяна

С над 90% от жителите на Перник, които жадуват за промяна в местната болница, ситуацията става все по-напрегната. Хората в коментарите са категорични – повече така не може да се продължава.

Ситуацията в пернишката болница „Рахила Ангелова“ показва колко ожесточени могат да бъдат борбите за власт в здравния сектор.

От здравното министерство обаче са категорични – няма да има връщане назад за досегашното ръководство и дните му са преброени, а Емил Ненков ще бъде новият директор на болница Рахила Ангелова на 19 август 2024 година, за да отговори на очакванията на перничани за промяна.

Ненков , въпреки младата си възраст вече има една вдигната болница на крака зад гърба си – общинската Профилакториум. Кметът Станислав Владимиров плати всички дългове , а Емил Ненков напълни капацитета на болницата и ремонтира стаите , събирайки много дарения.

Август ще бъде доста горещ в здравен Перник! Следим темата!