БУНТ В ПЕРНИК! Жители на блок „Колош“ протестират срещу строеж на градинката пред дома им! Кметът Владимиров се изправя срещу архитект с връзки

Скандална кооперация на архитект е на път да взриви града ни, научи „За Перник“. 

Според жалба на жители в известния блок „Колош“, който се намира до пазара в центъра на Перник, скандален архитект е изявил желание да строи блок, точно под прозорците, в малката градинка пред блока.

Разлепени са уведомления за предстоящото намерение, но хората, живущи в блок „Колош“ са готови да протестират. Те не желаят нова кооперация да изникне пред входната им врата в малкото пространство пред блок „Колош“.

Скандалът назрява.

Оказва се, че въпросният архитект си е придобивал апетитни имоти в топ центъра на града, а семейството му работело в Община Перник от години.  Майка му била дългогодишна служителка на Община Перник, но сега е пенсионирана от днешната власт.

Кметът Владимиров е на страната на живущите в блок „Колош“ и е против строежа на нова сграда там и обмисля възможността частния парцел да бъде национализиран и изкупен от Община Перник обратно, като се запази за зеленина и паркоместа. Това е сложна процедура и ще отнеме време и пари, но е по-доброто решение, отколкото малкия терен да се застрои с постройка, която да прецака блок „Колош“.