Деца в Перник откриват нови светове без телефони с летните читални на Регионална библиотека „Св. Минков“

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Регионална библиотека „Св. Минков“ откри летните си читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Първата среща на библиотекарите бе с децата от смесената група в ДГ „Родолюбче“.

В двора на градината малките слушаха с интерес „Приключенията на Сърцатко“. Двете детски книжки от поредицата са на младия автор Иван Иванов с творчески псевдоним Кръстник. Книжките бяха препоръчани от родителите на Любомир Милчев. Преди две години библиотеката го награди като най-малкия любознателен свой читател. Тогава той бе на четири годинки и имаше читателски картон от две годишен. Момченцето е възпитаник на ДГ „Родолюбче“, но вече в голямата група и днес с интерес слушаше историята на любимия си Сърцатко.

В двете книжки от поредицата се разказват истории за живот без телефони, за човешките ценности, добродетели, истинско приятелство и здравословни навици.

Един ден 10-годишното момче, герой в поредицата, получава наказание от родителите си „Седмица без телефон“. Как се справя с това, кой е новият вълшебен приятел на момчето и къде попадат двамата след куп приключения – това разказват книжките на младия автор.

Летните читални на Регионалната библиотека продължават и през следващите месеци. В най-скоро време се очаква библиотеката да отвори врати за читатели. В момента текат последните дейности по подреждане фонда на библиотеката след мащабния ремонт, който бе направен в сградата на Двореца на културата.