Новият патриарх Даниил кръстил сина на Луиза Григорова, мъжът й Мартин Макариев нарушил два пъти канона. Как реагирал бъдещият Патриарх на България?

45
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Новият български патриарх Даниил е кръстил Бран – сина на актрисата от Перник Луиза Григорова и нейният съпруг  – режисьорът Мартин Макариев. Това се случва преди две години, когато семейството на перничанката е във Видин за снимките на сериала по Нова тв „С река на сърцето“, пише Уикенд.

По онова време патриархът все още е митрополит на Видин.

Самият Макариев преди време разказа за кръщенето в интервю за списание „Биограф“:

Не съм вярващ, но изпитвам страхопочитание към църквата и образа на Бог, особено след като снимахме „С река на сърцето“ във Видин. Митрополит Даниил Видински ни даде благословията си. Той носи изключителна енергия. Отидохме при него с няколко консултанти, те падат на коляно, целуват му ръка, той благославя всеки поотделно, а когато благослови мен с кръстен знак, аз – незнаещият канона, го благослових по същия начин. И той започна да се смее! А другите замръзнаха. Моментално му станах много симпатичен. Срещайки се с него, водейки редица разговори, започнах да имам много интересно усещане. Даже накрая се престраших да му звънна, за да го помоля да кръсти сина ми. На митрополит не се звъни просто така, но го направих и той дойде. Избрахме малката църква в едно село край Видин, в която снимахме сериала. След това той ми писа за Коледа…“, разказа Макариев.

45
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?