Два инцидента на пътя в Перник за един ден: Коли удариха пенсионер и 11-годишно момче на колело

Двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия вчера в Перник.

Около 10, 40 ч. е получен сигнал на тел. 112 за пострадал пешеходец на паркинга на голям магазин в пернишкия кв. „Изток“. Пътни полицаи установили, че лек автомобил „Форд“, управляван от 59-годишен перничанин при движение на заден ход блъснал 78-годишен пешеходец също от Перник.

След преглед в лечебно заведение е установено, че пострадалият е с фрактура на лява тазобедрена става без опасност за живота. Шофьорът е изпробван за алкохол с техническо средство, което показало отрицателен резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието и е започнато разследване.

Шест часа по-късно, бил блъснат 11-годишен велосипедист на пешеходна пътека. Инцидентът възникнал на кръстовището между улиците „Ленински проспект“ и „Минск“. Пристигналият на място разследващ екип установил, че момчето е блъснато от лек автомобил „Фолксваген“ с водач 26-годишен перничанин. На пострадалия е оказана спешна медицинска помощ, където медици констатирали фрактура на костица на лява ръка. Момчето е без опасност за живота. Тестът на шофьора за алкохол и наркотици е отрицателен.

По двата случая са започнати досъдебни производства и разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

44-годишен перничанин ще отговаря за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 11 февруари тази година, в пернишкия кв. „Мошино“ бил проверен товарен автомобил „Дачия Докер“ с водач 44-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултата – 2, 04 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1 000 лева.