Млади таланти с четки, начело с перничанка тръгват на турне в пет български града

Десет млади талантливи творци, тръгват на турне, за да представят първата си изложба от картини. Художниците са от сдружение „Млади Български Творци“ със заместник председатаел перничанката Елица Николова и председател Венцислав Захариев. А любопитното около тях е, че са срещу абстрактното изкуство на 21 век, „защото изкуство е да създадеш нещо с ясен смисъл, провокирайки хората да се замислят по-дълбоко върху този ясно изразен смисъл“.

Новооткритото сдружение има за цел да популяризира българските творци, а в групата към момента са се включили хора, занимаващи се със скулптура, графика, живопис. Скоро ще се проведе първата изложба на сдружението, под формата на турни, като един от градовете през, които ще мине е Перник.

Избложбата в Перник е насрочена за 11 май от 17:30ч. в художествената галерия „Марин Гогев“. Изкуството на Младите български творци ще премине и през град Земен, където ще може да се види през целия ден на 25 май в Земенския манастир.
Другите градове са София, Банско и Благоевград. 

Ето какво казва пред Zapernik.com Елица Николова: 

„Ние сме студенти, изучаващи “педагогика на изобразителното изкуство” в Благоевград и създадохме и развихме нашето сдружение много бързо. Вече работим с няколко училища в югозападна България, поемаме общи проекти свързани с рисуване, планираме включване в Европроекти, и сме отворени за всякакви предложения за работа свързана с изкуството и нашата област.
Ние сме млади, амбициозни, ентусиазирани бъдещи учители и ХУДОЖНИЦИ.
Нашето изкуство е различно но се допълва, ние рисуваме и творим с душата и сърцата си, в нашите творби се усеща емоция, хармония или хаос, но запазваме реалистичната нотка. Ние заставаме СРЕЩУ абстрактното изкуство на 21 век, защото изкуство е да създадеш нещо с ясен смисъл, провокирайки хората да се замислят по-дълбоко върху този ясно изразен смисъл.
Ние сме Сдружение “Млади Български Творци” и не се страхуваме да покажем изкуството си пред критици и затвърдени художници, защото за нас няма значение дали ще бъдем критикувани, ние знаем на какво сме способни, ние говорим чрез нашето изкуство!“