Пернишката народна певица Ива Давидова куфее на Октоберфест с баварска носия и халба бира: Цял свят е тук, всички са пияни и по масите, малката бира е от 1 литър

Народната певица от Перник Ива Давидова облече баварска носия и вдигна халба в ръце по време на Октоберфеста, който се провежда в Германия. В момента Ива е в заслужена почивка и е решила да се забавлява на макс. Тя заминала за Германия по покана на приятели, а с езика е нямала никакъв проблем – владее перфектно немски още от Езиковата гимназия в Перник.

Ива Давидова публикува снимки от веселия фестивал. Тя сама обаче не е успяла да изипие повече от една халба бира, за разлика от компанията й. „Тук минимум се сервира халба 1 литър“ – сподели Ива Давидова пред ZaPernik.com:

Поканиха ме приятели на почивка и специално за Октоберфеста. Цял свят идва на фестивала и атмосферата е уникална. Няма къде игла да пуснеш. Всички са облечени в типичните носии за феста. Аз също си взех, моята е типична баварска носия – Dirndl (така се казва на немски). На самия фестивал има толкова много хора, че отпред да влязат чакат с часове. Добре че ние бяхме с резервация. В палатката на Paulaner празнувахме. Бяхме голяма компания две мои приятелки от България и мои приятели немци. Традицията тук е да се качват по масите и да пеят. Хиляди души се събират в една палатка. Пият страшно много бира, но аз повече от една халба не можах, защото не съм много по бирата. Тук минимума за сервиране е 1 литър халба. Аз не можех и да я хвана толкова ми тежеше и ми показаха трик как да я държа да не я изпусна„, разказва Давидова.

Давидова е впечатлена от момичетата, които сервират бирите как носят по пет литра бира само в една ръка.

Извън Октоберфеста певицата е обиколила Мюнхен и разгледала забележителностите. Най-любимото й място е Marienplatz.