Защо вертикалните щори са сред топ тенденциите и за 2022 година?

Декорирането на прозорците е важен елемент от цялостната концепция да интериора. Има детайли в интериора, с които можем да направим компромис или да отложим избора за по-късен етап, но източникът на естествена светлина в помещението не е сред тях, затова трябва да сте наясно „как ще облечете“ прозорците от самото начало. Обикновено всеки има отговор на въпрос щори или завеси. По-сложният въпрос е:

Какви щори?

Щорите, които харесвате не винаги са щорите, които са подходящи или възможни за монтаж. За да няма изненади в последния момент, когато всичко друго в жилището е готово проучете навреме и изберете продукт, цвят и текстура, които синхронизират с цялостната интериорна схема.

Слънцезащитните продукти също са подвластни на модни тенденции, но има решения, които днес са също толкова добри, колкото преди 10 години и най-вероятно така ще бъде и след десетилетие. Вертикалните щори са именно такова.  Най-голямото им предимство е:

Контролът на светлината

Когато става въпрос за гъвкав контрол на светлината, съвременните вертикални щори са ненадминати, тъй като въртящите се вертикални ламели са регулируеми и вие имате пълен контрол върху количеството светлина, влизаща във вашия дом. Вертикалните щори изглеждат най-добре в дневни или трапезарии, което не означава, че са неподходящи за останалите помещения

Подходящи са за големи прозорци

Големите прозорци осигуряват приток на повече светлина на интериора, което придава простор и създава настроение. Вертикалните щори придават спокоен вид, когато се използват правилно, тези щори могат да направят цялата стая по-просторна. С тях регулирате светлината, без да се лишавате от любимата гледка. Вертикалните щори са идеални за големи прозорци.  С тях не се вижда рамката на прозореца и той-не прилича на шахматна дъска с щора пред всяко отделно стъкло. Те са и една от малкото възможности да засенчите френските прозорци към градината.

Достъпната цена

Още една причина да изберете вертикални щори е това, че са по-евтини от повечето щори от плат. Не че няма и по-луксозни платове за вертикални щори, но има и много текстили на съвсем приемлива цена. Това, че функционално заместват и двата слоя завеси, прави сделката още по-добра.

Може да закупите качествени вертикални щори от електронен магазин за щори Demag.bg. Там ще Ви предложат най-доброто решение за засенчване на Вашия прозорец.

Лесна поддръжка

Това е нещо, от което се интересува всяка домакиня, особено ако търси продукт, който да ползва, а не да му служи.

А вертикалните щори са лесни за поддръжка и почистване. Те също са устойчиви и не е нужно да се притеснявате, че ще ги повредите, когато ги почиствате. Освен това, дори ако се наложи да смените ламелите – може да го направите съвсем сами, без демонтаж и връщане на щората към производител. Това означава, че лесно можете да върнете безупречния вид на щорите си, дори ако вашите деца, домашни любимци или внуци случайно ги повредят.

Модерни са

Вертикалните щори изобщо не са демоде! Не се подвеждайте по съветите на хора, които не са наясно и пишат във форумите неща, които са единствено тяхно мнение, формиране незнайно кога. Съвременните производители развиват продукта, надграждат го. Освен голямото разнообразие на платове и текстури във всички цветови гами – нещо, вече има и разновидност, която имитира перде

Вертикални щори Ден и нощ

Иновативен продукт, който съчетава уютът, който пердето придава с функционалните предимства на щората за контрол на светлината. При този модел плътните ивици плат са свързани помежду си с тюлени, което придава на щората неподражаем чар.